Skissernas Night #3

Då var det dags för Skissernas Night #3 – den tredje av fyra fullspäckade kvällar under året. Ta med dina vänner, ät och drick gott, bli överraskad, inspirerad och fördjupa dig i konsten under dessa händelserika kvällar med fri entré och öppet till 23.00! Bland mycket annat kommer kvällen att innehålla musik, guidade visningar, kroki och performance. För mer detaljerat program, se nedan.

Program:
17.00    Guidad visning av Andy Goldsworthy – Drawing a Line (på svenska)

17:15    Musik: Møllehøj & Fjeldsted jazz-duo (CPH)

17:30    Samtal: Kerstin Berggren intervjuar modedesignern Bea Szenfeld

18:00    Performance av M.P.A.C - Mighty Performing Arts Collective: Hairy Tales (ca 10 min)

19:00 - 21:00 Pappersverkstad med modedesignern Bea Szenfeld

19:00    Performance med M.P.A.C - Mighty Performing Arts Collective: Hairy Tales (ca 10 min)

19:30    Musik: Møllehøj & Fjeldsted jazz-duo (CPH)

19:30    Guidad visning av Andy Goldsworthy – Drawing a Line (på engelska)

19:45    Performance Croquis med Annou Nilson (30 min)

21:00    Musik: Wildhart (GBG)

22:00    Musik: Skeppet (MÖ)

23:00    Museet stänger

Bea Szenfeld och Kerstin Berggren
Modedeskaparen Bea Szenfeld rör sig i gränslandet mellan design och konst. Hon har blivit världskänd känd för sina experimentella kollektioner i papper och hennes kreationer har burits av artister som Björk, Lady Gaga och Ola Salo. Kulturjournalisten och radioprofilen Kerstin Berggren är för många mest känd från Spotlight - ett program i Sveriges Radio där den skapande processen och gränsöverskridande i alla former står i fokus. Kerstin Berggren har lett ett flertal samtal på Skissernas Museum och under Skissernas Night samtalar hon med Bea Szenfeld om hennes unika designarbete och process.

M.P.A.C. - Mighty Performing Arts Collective
M.P.A.C. arbetar i kollektiva processer grundade i ett normkritiskt och feministiskt förhållningssätt. HAIRY TALES beskrivs som en feministisk punkcirkus, en clownföreställning för 2000-talet. Det handlar om huvudhår och kroppshår - rakat, vildvuxet, färgat och förlorat. Genom att sätta samhällets hårnormer under lupp och att dela med sig av personliga erfarenheter visas en komisk historia upp, i gränslandet mellan teater, cirkus och performance.

Performanceakterna är ca 10 min långa. Den första (18.00) äger rum i Svenska salen medan under den andra delen (19.00) dyker de upp runt om på museet.

Performance Croquis med Annou Nilson
Alternativ kroki för alla  – erfarna som oerfarna tecknare. Vid kvällens Performance Croquis intar dansaren Annou Nilson från Malmö museets salar och vi kan lova ett udda möte mellan butoh (japanska för mörkrets dans), performance och kroki!

30 min. Teckningsmaterial finns att låna – inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser, först till kvarn. Medhavt teckningsmaterial får endast bestå av torra pennor som t ex blyerts.

Møllehøj & Fjeldsted (KBH)
Per Møllehøj är en av Danmark bästa samtida jazzgitarrister, en virtuos som har arbetat med många kända namn på den danska jazzscenen. 2014 släpptes också albumet “A Brother and a Sister”, med originella poetiska kompositioner. Anders Fjeldstedt är basist – också han från Danmark – som trots sin unga ålder redan har spelat i en mängd framgångsrika konstellationer. På Skissernas Night inleder de kvällen – från klockan 17.15 kommer deras musik att fylla museets foajé.

Wildhart (GBG)
Wildhart rör sig i ett suggestivt och drömskt popuniversum. Debutalbumet <i>Shine</i> från hösten 2016 tar med lyssnaren på en melankolisk resa genom fiktion och verklighet. Trion samarbetar  med konstnären Linnea Jardemark som gör analoga visuella effekter till musiken och skapar ett färgstarkt abstrakt bildlandskap, live på scen.

Skeppet (MÖ)
Skeppet är en duo från Malmö som varit aktiv sedan 2006. Flera skivor och kassetter har getts ut på bolag som Not Not Fun Records, Release The Bats, Kosmisk Väg och Solförmörkelse. Deras musik har sina rötter i 70-talets kosmiska musik, och har beskrivits som psykadeliska mantran.

Mer information om de olika aktiviteterna, gäster och artister kommer inom kort!

Skissernas Night genomförs i samarbete med Sparbanken Skåne.

Sparbanksstiftelsen-small.jpg#asset:1595


Kommande evenemang