Thursday Sessions: Statens konstråd – 80 år i det gemensamma

Sedan 1937 har Statens konstråd arbetat med att utveckla konst i offentliga rum. Konst som reflekterar och interagerar med människan och samhället. Konst som skapar rum för känslor, tankar och åsikter. Vi firar med reflektioner, erfarenheter och exempel på vad konst i det gemensamma kan vara.

18.00 Kvällen inleds med en visning av Skissernas Museums unika och rika material av skisser och modeller till verk som Statens konstråd framställt under åren.

19.00 Statens konstråds projektchef Lena From ger aktuella exempel på hur Statens konstråd under senare år genomgått en radikal förändring och på flera sätt än tidigare ställer den konstnärliga, kreativa processen i fokus. Vi får bland annat ta del av den konstnärliga gestaltningen för Lunds tingsrätt, en modern frihetsgudinna för Finland och de vinnande förslagen för Västlänken: Kronotopia – en evig anställning och ett slingrande ormskelett för nya stationer i Göteborg. Därtill presenteras regeringssatsningen Konst händer där civilsamhället fått rollen som beställare.

Jubileumsboken I det gemensamma finns under kvällen att köpa till rabatterat pris.

Kommande evenemang