• Öppet idag 11–17

Brown Bag Lunches: glaskonstnär Hanna Hansdotter

Samtal
Entréavgift till museet

Välkommen till Brown Bag Lunches, samtalsserien där vi fördjupar oss i det som är museets kärna – den kreativa processen! Tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund försöker vi nyfiket förstå hur deras kreativa processer ser ut. Och under tiden njuter vi av en god lunch från restaurang På Skissernas.

Dagens gäst är konstnär och formgivare Hanna Hansdotter, född 1984 i Lund, baserad och verksam i småländska Glasriket. Sedan sin examen från Konstfack 2017 har hennes arbete med framgång uppmärksammats både nationellt och internationellt. Hansdotter arbetar med konstglas såväl som småskaliga produktioner och offentliga gestaltningar, senast en 5 meter hög skulptur till Sergelgatan i Stockholm. Hennes verk kännetecknas ofta som punkigt barocka inspirerade av arkitektur och ornamentik.

Hansdotter kom i kontakt med Glasskolan i Kosta vid 24 års ålder. Därefter följde vidare studier vid Riksglasskolan och senare Konstfack. Hon har gjort flera samarbeten med Kosta Boda. Under sin karriär har hon fått flertalet utmärkelser och stipendier. 2020 erhöll hon Åke Andrén konstnärsstipendium och hon har även fått priser som bland annat Elle Decoration Design Awards och Residence konsthantverksutmärkelse. Hennes verk finns representerade på en rad samlingar runt om i världen och hon finns representerad på bland annat Nationalmuseum och Röhsska Museet.

Samtalet leds av författare Paola Pellettieri.

➤ Entré: 100 kronor (Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang). En vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.

➤ Dagens lunch är: Morot med senapsfärskost, havtorn och vallmo.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand då samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök efter ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Fler evenemang som passar Samtal