• Öppet idag 12–17
Porträtt på journalist Patrik Svensson.
Foto: Emil Malmborg

Brown Bag Lunches: journalist Patrik Svensson

Samtal
Entréavgift till museet

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.
Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Samtal om den kreativa processen med journalist och författare Patrik Svensson

Patrik Svensson är född 1972 och bosatt i Malmö. Hans debutbok Ålevangeliet har sålts till över trettio länder och hyllats av såväl svensk som internationell press. 2019 tilldelades den Augustpriset i facklitteratur; i USA har Ålevangeliet blivit utvald av Publishers Weekly till en av 2020 års bästa böcker samt nominerats till Good Reads Choice Awards 2020 och Carnegie Medal of Excellence 2021.

Patrik Svensson har tidigare arbetat på Sydsvenskans kulturredaktion men är idag författare och frilansande journalist. I augusti 2019 debuterade han med boken ”Ålevangeliet – berättelsen om världens mest gåtfulla fisk” på Albert Bonniers förlag. Intresserar sig för människor, djur, kultur, vetenskap, politik, och havet.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och manusförfattare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök på ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Fler evenemang som passar Samtal