• Öppet idag 12–17
Tecknade sagofigurer i festlig parad.
Illustration: Cecilia Heikkilä

Den försvunna trädgårdsfesten

Barn och familj
Musik
Övrigt
Workshop
Boka din plats

Fullbokad!

Vuxen: 100 kr
Barn 0–18 år: fri entré

– ett magiskt musik- konst- och teateräventyr

Isaac Grünewald målade för hundra år sedan en samling fantasifulla sagodjur. De ringlade och krälade, de var vackra, knasiga och livsfarliga. Under en enda skimrande festkväll visades de upp. Sedan rullades de ihop och glömdes bort. Strax ska en av dem vakna. Det här är berättelsen om vad som hände sen.

Fritt baserad på en bok av författaren och illustratören Cecilia Heikkilä och Skissernas Museum, framför Lunds Kammarsolister berättelsen om Isaac Grünewalds bortglömda sagodjur – om Myrhunden som vaknar i ett arkiv långt efter att lyktorna släckts och musiken tonat ut, om en Snedgångare inlåst i en tavla och vad som händer om man sover i hundra år och nästan glöms bort…

Med nyskriven musik av tonsättaren Daniel Fjellström och i regi av Liza Fry berättas sagan av skådespelaren Mathilda Becker och Leif Persson skapar kostym.

MUSIK Daniel Fjellström
REGI OCH MANUS Liza Fry
KOSTYM Leif Persson
PÅ SCEN Mathilda Becker & Lunds Kammarsolister

Speltid: ca. 30 min.
Ålder: rek. från 4 år

Workshop med Skissernas Museum efter föreställningen: Fantasifulla blommor i parken
Inspireras av Isaac Grünewalds trädgårdsfest och skapa färgsprakande blommor av papper i Skulpturparken! Av material som silkespapper, ståltråd, färgat papper och blomsterpinnar förvandlar vi tillfälligt en del av parken där nya fantasifulla blommor får växa fram. Vid dåligt väder flyttar workshopen till museets foajé.

MED STÖD AV
Kulturrådet
Region Skåne
Lunds Kommun
LMK-stiftelsen
Helge Ax:son Johnsons stiftelse

Fler evenemang som passar Barn och familj, Musik, Övrigt, Workshop