• Stängt

Konstgruppen Fuls anti-nationalistiska Tal till nationen

Övrigt
Boka din plats

En hybridvisning av konstgruppen Fuls filmversion av den antinationalistiska föreställningen Tal till nationen skriven och regisserad av Nasim Aghili – och med musikern Sara Parkman som körledare.

Samtal med Nasim Aghili och Malin Holgersson från Ful sker på Stadshallen fredagen 28 april.

Välkommen på en hyllning till yttrandefriheten, välfärden och solidaritet i form av ett antinationalistiskt tal till nationen och ett bombastiskt körverk av konstgruppen Ful! I samarbete med musikern Sara Parkman och med scenografi och kostym av konstnären Björn Karlsson. Hybridvarianten av föreställningen på Skissernas Museum är en unik kombo av filmvisning, scenkonst, singalong och tårtbjudning som leds av performancekonstnären och Fuls värdinne Moa Johansson.

Tal till nationen spelades på Ställbergs gruva i Bergslagen ett par veckor före valet 2022 och är en uppföljning till gruppens tidigare valföreställningar Europa Europa (tillsammans med The Knife) och Mödrars Manifest (tillsammans med Quiquiriquí Coyotas). I sin nya föreställning sätter Ful fokus på de förskjutningar i demokratin, förlusten av yttrandefrihet och de förödande konsekvenser samhället möter när rättigheter politiseras och det fria ordet ersätts av hat. ”När vi ser hur hat och splittring erbjuds som enda alternativ väljer vi kärleken. Vi hyllar yttrandefriheten och konstnärlig frihet i en tid då politiker inte följer armlängds avstånd och försöker stoppa kultur och konst som inte följer en nationalistisk logik,” säger konstgruppen Ful.

I Tal till nationen backas skådespelarna Ellen Nyman, Alejandra Goic och Timimie Märak upp av fyra musiker och en kör på 21 personer, som leds av Sara Parkman. Det mäktiga och flerspråkiga körverket är en omarbetning av verket Sång till välfärden, som i Tal till nationen får sällskap av både specialskrivet material och nyskrivna hitlåtar såsom Eros Agape Philia och Finnas, inte finnas från Sara Parkmans hyllade album och utsålda turné Eros Agape Philia.

Läs merhttps://fulstaltillnationen.se/

Biljetterhttps://www.riksteatern.se/forening/riksteatern-lund/konstgruppen-fuls-anti-nationalistiska-tal-till-nationen-/

Filmen är på svenska med svensk undertext

Tal till nationen är en del av LICA#3 2023 presenterat av Embassy of Movement 

Fler evenemang som passar Övrigt