• Stängt
illustration Lund International Choreography Assembly

Lund International Choreography Assembly

Övrigt
Fri entré

Lund International Choreography Assembly – ett möte mellan lokala och internationella danskonstnärer i praktik och teori

Som publik inbjuds du att följa dans som motstånd och förändring i arbetsprocess, performances, samtal och workshops med koreografer, dansare och konstnärskollektiv, bl.a. Mia Habib (NO); Konstgruppen Ful, Nasim Aghili, Malin Holgersson; Diana Anselmo (IT) konstnärlig ledare för Al.Di.Qua; Tidskriften Fronesis/Henrik Gundenäs; Tidskriften Paletten/Frida Sandström; Ranya Asadi och Shreekripa Balasubramaniam.

Unik möjlighet att följa en kreativ skapande process, varje dag 26 – 29 april i Birgit Rausings sal.

27 april
Kl. 17:00 NAMASKARAM – wisdoms of welcome 
Invigning med välkomstritualer inspirerade av indiska ceremonier med bl.a. dans av Ranya Asadi och sång av Shreekripa Balasubramaniam. Var med när vi blåser i snäckskal, tänder oljelampor/valakku, knäcker kokosnötter, gör solhälsningen och mycket mer i en happening med ritualer inspirerade av gamla indiska och samtida dagliga konstpraktiker

Kl. 18.30 i Birgit Rausings sal. Konstgruppen Fuls anti-nationalistiska körverk Tal till nationen – om konstnärlig frihet visas som hybridfilm.
Välkommen på en hyllning till yttrandefriheten, välfärden och solidaritet i form av ett antinationalistiskt tal till nationen och ett bombastiskt körverk av konstgruppen Ful! I samarbete med musikern Sara Parkman och med scenografi och kostym av konstnären Björn Karlsson. Hybridvarianten av föreställningen på Skissernas Museum är en unik kombo av filmvisning, scenkonst, singalong och tårtbjudning som leds av performancekonstnären och Fuls värdinne Moa Johansson.

Biljetter till filmen: https://www.riksteatern.se/forening/riksteatern-lund/

28 april hålls ett uppföljande AW-samtal om konstnärlig frihet. Kl 17:30 på Stadshallen / Botulfshörnan.


29 april Dansens Dag-firande
Kl. 14:00 – 16:00
Det är internationella dansens dag och den firar vi med rörelselekar, dans och ansiktsmålning med Pangea Scenkonst för hela familjen.
Rörelselekar startar 14:00 och 15:00
Biljetter: https://www.riksteatern.se/forening/riksteatern-lund/

kl 16.00 Gemensam dans-parad från Skissernas mot Domkyrkoplatsen.

Kl 16:30 Tillsammans med internationella dansare arbetas en presentation fram som visas i offentliga rummet på internationella dansens dag, ca kl 16:30 på Domkyrkoplan.

LICA#3  2023 presenteras av Embassy of Movement

Embassy of Movement is dedicated to decolonial practices, collaborative works and participatory arts.
Embassy of Movement is a platform based in the region of Skåne, south of Sweden. 

Genomförs med stöd från Kulturrådet, Skissernas museum, Konstnärsnämndens internationella dansprogram, Riksteatern Lund, Lunds Kommun.

Fler evenemang som passar Övrigt