• Öppet idag 11–17

Besök museet

Välkommen till Skissernas Museum

På den här sidan hittar du tips och praktisk information inför ditt museibesök. Här kan du få svar på dina frågor om tillgänglighet, förvaring av väskor och ryggsäckar, och annat som kan vara bra att känna till för att du ska få en så bra museiupplevelse som möjligt.

Följ gärna med på en guidad visning eller ladda ner museets audioguide för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök!

Hitta hit

Guidade visningar

Utställningskatalog (PDF)

Butiken

Museibutiken erbjuder ett spännande och noga utvalt sortiment av böcker, vykort, affischer, skissböcker, konstnärsmaterial och designföremål för alla åldrar som speglar museets fokus på den konstnärliga kreativa processen och offentlig konst. Vi har böcker från gallerier, museer och förlag från hela världen såväl som museets egna publikationer och profilprodukter. Följ gärna museibutikens eget konto Skissernas shop på Instagram för att se delar av utbudet.

Butiken följer museets öppettider.

Museets profilprodukter och egna publikationer kan även köpas via Universitetsbutiken

Skissernas Museums butik sedd utifrån kvällstid.
Foto: Johan Persson

Audioguide

Med museets audioguide kan du lära dig mer om Skissernas Museum och våra utställningar när det passar dig! Barnen har egna ljudspår där vi får följa en nyfiken och frågvis besökare på en spännande upptäcktsfärd i museet! 

Du laddar ner audioguiden som en app till din egen smartphone.

Ladda ner Skissernas Museums audioguide via App Store
Ladda ner Skissernas Museums audioguide via Google Play

Du hittar också vår guide i appen A Guided Tour, där flera museer har sina audioguider.

Skissernas Museums audioguide har producerats med generöst bidrag från Crafoordska stiftelsen och med stöd från Pia Althin.

Tillgänglighet

Vi vill att Skissernas Museum ska vara tillgängligt för alla och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår tillgänglighet. Har du frågor eller förslag är du välkommen att kontakta oss!

Tillgänglighet på museet
Rörelsehindrade kan enkelt besöka hela museet förutom bryggan i Svenska salen, som endast nås via trappor. Rullstol och fällstolar finns till utlån. En toalett som uppfyller krav på tillgänglighet finns på bottenplan i entrén och det finns hiss mellan våningsplanen.

Parkering
Parkeringsplatser för dig med tillstånd för rörelsehindrade finns i nära anslutning till entrén.

Rullstol och fällstol
Rullstol finns att låna. Fråga personalen i entrén. Fällstolar finns att låna i anslutning till utställningarna.

Ledsagare
Ledsagare till funktionsnedsatt person har fri entré till museet.

Hundar
Ledarhundar och assistanshundar är välkomna. Övriga hundar är välkomna i Skulpturparken.

Hörhjälpmedel
I Birgit Rausings sal finns ett trådlöst IR-system. Kontakta personalen i entrén för att hämta ut mottagare med halsslinga (teleslinga) och sätt hörapparaten i T-läge.

Förvaringsskåp

Inga väskor, ryggsäckar eller paraplyer får tas med in i våra utställningar av säkerhetsskäl. Låsbara förvaringsskåp finns vid entrén. Med undantag för mindre handväskor, tänk A4-format. Låsbara förvaringsskåp finns vid entrén.

Barnvagnar och skötrum

Det går självklart bra att ta med sig barnvagn in på museet. Skötbord finns på den tillgängliga toaletten.

Gratis internetuppkoppling

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi. Kontakta personal i receptionen för inloggningsuppgifter.

Mat och dryck

På restaurang På Skissernas väntas ett ambitiöst och samtidigt jordnära skandinaviskt kök. Restaurangen serverar lunch och kvällsmeny. Läs mer om öppettider och meny på På Skissernas.