• Öppet idag 12–17
Linnea Carlsson
Foto: Anna Drvnik

Brown Bag Lunches: Konstnär Linnéa Carlsson

Övrigt
Samtal
Entréavgift till museet

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Konstnär Linnéa Carlsson gästar museet för ett samtal om den kreativa processen

Linnéa Carlsson gick ut Konsthögskolan i Malmö 2008 och har sedan dess i huvudsak arbetat i Malmö och ställt ut på flertalet gallerier och institutioner i regionen som Galleri Molekyl, CC, Thomas Wallner, IAC, Krognoshuset, Ljungbergsmuséet, Ystad Konstmuseum och Malmö Konstmuseum. Hon arbetar med skilda material och tekniker i sina skulpturer; trä, brons, järnsmide, kopparplåt, men även med teckning, måleri och animation. Carlssons bronser fokuserar på den mänskliga kroppen och dess representation i det offentliga rummet. Från Herculine, en intersexuell person med historisk förankring, via Male Nude som visar nakna manliga kroppar i passiva positioner, till Elma Danielsson agiterar som är Malmö Stads första skulptur av en namngiven och verklig kvinna. Det traditionstyngda materialet och tekniken används för att synliggöra och påverka hur ideologier reproduceras i det offentliga. Andra arbeten handlar inte sällan just om den kreativa processen, och om konstens roll i samtiden. Skisser och förarbeten till Elma Danielsson agiterar är nu en del av museet samling och visas i utställningen Kom som du är! …och andra nyförvärv.

Välkommen till Brown Bag Lunches, samtalsserien där vi fördjupar oss i det som är museets kärna – den kreativa processen! Tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund försöker vi nyfiket förstå hur deras kreativa processer ser ut. Samtalen leds av författare Paola Pellettieri. Missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand då samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet.
Sök efter ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Höstens Brown Bag Lunches:

5 september: Skådespelare Sandra Stojiljkovic
3 oktober: Projektledare Karin Karlsson
31 oktober: Konstnär Linnéa Carlsson
5 december: Konstnär Max Ockborn

Fler evenemang som passar Övrigt, Samtal