• Öppet idag 12–17

På besök: Föreningen Lundensias inköp till 2022 års konstlotteri

21 februari – 19 mars

Det årliga konstlotteriet är en av höjdpunkterna bland aktiviteterna i Lundensia, Lunds universitets egen konstförening. Det är då medlemmarna har möjlighet att vinna den konst som köpts in för årsavgiften. 2022 års konstinköpare är Ellen Klintenberg, till vardags intendent på Ystads konstmuseum. I vår visas samtliga konstinköp i en utställning i Gallerigången.

Följande konstnärer har bidragit med vinster till konstlotteriet och kommer att visas i utställningen: Tove Ambolt, Zardasht Faraj, Ingrid Furre, Susanna Jablonski, Carl-Oskar Jonsson, Berit Lindfeldt, Kristina Matousch, Jelena Pajić, Oskar Persson, Joakim Sandqvist och Matti Sumari. Flera olika medier finns representerade: skulptur, teckning, måleri, foto, grafik och textil väv. Två av konstnärerna är just nu aktuella med utställningar i Lund: Matti Sumari med utställningen Konstnärens dröm om insektens innersta önskan som visas på Krognoshuset 14 januari – 16 februari 2023, och Susanna Jablonski i utställningen Behold, We Are Here som visas på Lunds konsthall till och med 29 januari 2023.

Konstföreningen Lundensia bildades 1977 och är öppen för alla anställda vid Lunds universitet. Utöver konstlotteri arrangerar föreningen föreläsningar, studiebesök, konstresor mm.