• Öppet idag 12–17

På besök: Konstföreningen Lundensias inköp till 2022 års konstlotteri

21 februari – 19 mars

Det årliga konstlotteriet är en av höjdpunkterna bland aktiviteterna i Lundensia, Lunds universitets egen konstförening. Det är då medlemmarna har möjlighet att vinna den konst som köpts in för årsavgiften. 2022 års konstinköpare är Ellen Klintenberg, till vardags intendent på Ystads konstmuseum. I år visas samtliga konstinköp i en utställning i Gallerigången.

Elva konstnärer har bidragit med verk till 2022 års konstlotteri. Konstnärerna kommer ur olika generationer och arbetar på olika sätt. En del arbetar fördjupande med ett medium, som måleri eller skulptur, medan andra utgår från en idésfär som undersöks genom material och tekniker som skiftar mellan projekten. Alla verk har köpts direkt av konstnärerna, företrädelsevis verksamma eller aktuella med utställningar i regionen. Tillsammans ger de ett smakprov på samtidskonstens bredd, i format som är tänkta för hemmets vrå.

Konstnärer: Tove Ambolt, Zardasht Faraj, Ingrid Furre, Susanna Jablonski, Carl-Oskar Jonsson, Berit Lindfeldt, Kristina Matousch, Jelena Pajić, Oskar Persson, Joakim Sandqvist och Matti Sumari.

Konstföreningen Lundensia bildades 1977 och är öppen för alla anställda vid Lunds universitet. Utöver konstlotteri arrangerar föreningen föreläsningar, studiebesök, konstresor m. m.

Läs mer om Lundensia