• Öppet idag 12–17

Utställningar

Tidigare

Jämlika presenterar: Vad hände med våra förebilder?

Studentutställning

Jämlika är en grupp studenter från arkitektutbildningen som arbetar med jämlikhetsfrågor. Här utforskar de vilka förebilder utbildningen presenterar och varför vissa inte lyfts fram. Var de dåliga arkitekter? Utställningen öppnar 30 mars kl.19.

ARKITEKTUR SKULPTUR

Sigurd Lewerentz, Petra Gipp

Vårens och sommarens stora utställning uppmärksammar arkitekten Sigurd Lewerentz och några av hans mest berömda byggnader. Hans verk har inspirerat arkitekten och konstnären Petra Gipp som till utställningen skapat ett skulpturalt verk.

På besök: Konstföreningen Lundensias inköp till 2022 års konstlotteri

Det årliga konstlotteriet är en av höjdpunkterna bland aktiviteterna i Lundensia, Lunds universitets egen konstförening. I Gallerigången visas den konst som köpts in 2022 av Ellen Klintenberg, intendent på Ystads konstmuseum.

Coronasamlingen – Statens konstråds nyförvärv 2021

Tillsammans med Statens konstråd presenterar Skissernas Museum ett urval av konstverken från Coronasamlingen som speglar den bredd och mångfald som kännetecknar svenskt konstliv i dag.

Skapa som på gatan – Skapande verkstaden fyller Gallerigången

Barn och unga har målat bilar, tågvagnar och höghus i Skapande verkstaden.

The Return of Finsta

”Det fina med Finsta är att han fixar att röra sig mellan gatukonstens opolerade subkultur och en inbjudande lekfullhet.” ”Jag behöver knappast säga att jag gillar upplägget för ”The return ...

Sonia Delaunay och Världsutställningen i Paris 1937 – Gallerigången

Skissernas Museum uppmärksammar under våren Sonia Delaunays tre monumentala målningar Propeller, Motor och Instrumentpanel.

Gapet – Carl Boutard och Kristina Matousch

Ursprunget till Carl Boutards skulpturer är de fragment och föremål han hittar då han är ute och går, eller de arkitektoniska detaljer han fotograferar.

På besök: Svenska Fotobokspriset 2021

För 25:e året i rad delar Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers förbund ut Svenska Fotobokspriset.

På besök: Open Call – Plattform KcSyd

I början av året utlyste Plattform KcSyd (Konstnärscentrum Syd) fem skissbidrag till fristående idéer för offentlig konst. Stor vikt lades vid konstnärlig originalitet och visionära koncept.

Andreas Eriksson – Vävnader, skisser

Utställningen belyser processen kring Andreas Erikssons textila verk. I fokus står tio monumentala vävnader i oblekt lin skapade av Eriksson i nära samarbete med flera konstvävare i Lidköping och Berlin.

Charlotte Gyllenhammar kastad/cast

Skissernas Museum presenterar en separatutställning med Charlotte Gyllenhammars skulptur, fotografi och filmverk.