• Öppet idag 12–17

Skapa som på gatan – Skapande verkstaden fyller Gallerigången

Under våren har barn och ungdomar mellan 7 och 15 år besökt utställningen The Return of Finsta och också tittat närmare på utvalda verk från samlingen. Tillsammans med museets konstpedagoger har de fokuserat på konst som utförts på väggar, från äldre tiders väggmålningar i Mexiko till modern och samtida street art och graffiti. De har fått uppleva olika slags uttryck och budskap och reflektera över vem som bestämmer vad som får synas och ta plats i stadens rum. Hur samsas vi om det gemensamma stadsrummet? Vad skulle du själv vilja se mer av i din närmiljö och i världen?

I Skapande verkstaden har de unga fått ta plats och måla fritt utifrån sina egna idéer, med glädjen att upptäcka och skapa som drivkraft. De har målat med vattenlöslig sprayfärg i många olika nyanser på former som finns i vår urbana miljö – tågvagnar, bilar och höghus. En del skapade med fokus på färg, andra på form och budskap, vissa på tags och text, och andra på tryck och schabloner.

Medverkade gjorde ett 100-tal ungdomar från årskurs 7 och 8 på Dalslundsskolan i Åkarp samt barn i olika åldrar och deras föräldrar under Skapande verkstadens söndagsprogram.

Utställningen pågår under sommaren.