• Öppet idag 12–17
astrid_krogh_portrettBBL.png

Brown Bag Lunches: Astrid Krogh

Samtal
Entréavgift till museet
Skissernas Museum, Lund

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.
Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Lunchsamtal om den kreativa processen med konstnär Astrid Krogh

Den danska konstnären Astrid Krogh (född 1968) tog examen från textilfakulteten vid Danmarks Designskola 1997 och etablerade året därpå sin egen studio. Krogh använder optiska fibrer för att skapa vävda textilier som har spektakulära effekter. När färg och ljus överförs genom fibrerna ändrar textilierna utseende och förvandlar rummen runt dem.

Astrid Krogh har arbetat i samarbete med arkitekter och industridesigners, fått statliga uppdrag för att skapa offentliga verk och har gjort kommersiella konstverk för företag som Longchamp och Printemps i Paris. Stora projekt inkluderar utställningar på Danmarks Centralbank 2015 och uppdrag för sjukhuset Nya Karolinska i Stockholm. Kroghs kunder inkluderar Mærsk, Velux och Coloplast, och hon har skapat platsspecifika konstinstallationer för det danska parlamentet, Det Kongelige Bibliotek, DSB och statliga organisationer i Norge. Kroghs verk har visats internationellt på designmässor, konstgallerier, museer och i privata utställningar.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och manusförfattare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök på ”Skissernas Museum” där poddar finns!