• Öppet idag 12–17
Porträtt Agnes Östergren, scenograf och kostymdesigner.

Brown Bag Lunches: scenograf Agnes Östergren

Samtal
Entréavgift till museet

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.
Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Samtal om den kreativa processen med scenograf och kostymdesigner Agnes Östergren

Agnes Östergren (1985) är scenograf och kostymdesigner verksam i Sverige och Norden. Utbildad i textilhantverk i Köpenhamn  och som scenograf vid Stockholms Dramatiska Högskola. I sitt arbete med scenografi och kostymdesign intresserar sig Agnes för det maximalistiska, mytiska, absurda, groteska, vulgära och dras till att undersöka skönhetsbegreppet. Agnes arbete med scenografi utgår ofta ifrån en tro på att vi i scenkonsten kan hitta en skrattspegel och flykt från en sjuk värld. En möjlighet att i det förhöjda scenrummet omformulera och testa nya verkligheter, dystopi som utopi. Med sin bakgrund och utbildning i textilhantverk så har hennes scenografier ofta en textil prägel som leker med färg och form. Under 2023 är Agnes bl.a. aktuell med scenografi och kostymdesign för ”the Vivan Girls” på Göteborgs Stadsteater, ett undersökande av flickskap och femininiteter utifrån Henry Dargers bildvärld. Samt arbete med ”En folkefiende” på Oslo Nye teater.

Under museets populära lunchsamtal Brown Bag Lunches fördjupar vi oss i den kreativa processen tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund. Samtalen leds av copywriter och författare Paola Pellettieri.

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré. Och missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand. Samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök på ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Fler evenemang som passar Samtal