• Öppet idag 12–17
Max Ockborn

Brown Bag Lunches: konstnär Max Ockborn

Övrigt
Samtal
Entréavgift till museet

Entré: 75 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Säsongens sista lunchsamtal om kreativa processer har konstnären Max Ockborn som gäst. Max Ockborn är född 1983 och bor och arbetar i Malmö. Han är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och har haft ett flertal utställningar både i Sverige och internationellt. Han finns representerad bland annat på Malmö Konstmuseum, Statens konstråd och Maria Bonnier Dahlins Stiftelses samling. Max Ockborn finns också representerad i Skissernas Museums samling och en modell till skulpturen Den som ger visas just nu i vår utställning Kom som du är! …och andra nyförvärv. Ockborns arbetsprocess tar långt tid. Han samlar in material som han sedan sorterar i sin ateljé, ofta är det olika material från naturen men också andra föremål som han använder till sina modeller. Allt hålls samman med trälim, akrylmassa och silikon. Max Ockborn tilldelades Barbro och Holger Bäckströms stipendium 2022.

Välkommen till Brown Bag Lunches, samtalsserien där vi fördjupar oss i det som är museets kärna – den kreativa processen! Tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund försöker vi nyfiket förstå hur deras kreativa processer ser ut. Samtalen leds av författare Paola Pellettieri. Missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand då samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet.Sök efter ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Glöm inte att du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

5 september: Skådespelare Sandra Stojiljkovic
3 oktober: Projektledare Karin Karlsson
31 oktober: Konstnär Linnéa Carlsson
5 december: Konstnär Max Ockborn

Fler evenemang som passar Övrigt, Samtal